Thursday, January 19, 2017

СРПСКА ПОЛИТИЧКА СЦЕНА - ПОЧИЊЕ ПРЕДСЕДНИЧКА КАМПАЊА

Стаматовић жестоко критикује Вучића и Николића


Извор
Портал "Правда"

Почела је изборна кампања у Србији. Са једне стране "авиони и ракете", са друге немамо више ледоломце да отчепимо Дунав. Онда "српски воз" за Косовску Митровицу, а од Суботице до Прокупља се путује возом два пута дуже него авионом до Америке. Шиптари ваде "дуге цеви", ми им градимо ауто-пут. Градимо "економски напредак" на "страним инвеститорима", "подршци пензионера" и "отварању поглавља", а живи се бедно, средњи слој је уништен, млади одлазе, обећања у бољи живот се доживљавају као лажна.  То види једна Србија. Друга Србија види премијера који се труди, који неуморно "разговара са страним инвеститорима", води "мудру и избалансирану политику" и слично. Ове две Србије се посебно пробуде пред изборе. То значи "свако мало", јер код нас су избори као аспирин, "три пута на дан". У то вруће предизборно време једна Србија не штеди другу Србију и обрнуто. Као на тенис мечу, лоптица се пребацује у противничко поље, жестоко се напада и брани. На крају обично буде по оној народној - Тресла се гора, родио се миш!
Овде преносимо изјаве преседичког кандидата Милана Стаматовића, председника општине Чајетина, који жестоко критикује политику председника Србије и вероватног кандидата за још један мандат Томислава Николића и председика Владе Србије Александра Вучића, кога "многи наговарају" да се кандидује за председничко место. 


Вучић и Николић да поднесу оставке зато што издају Додика

То што нам премијер Александар Вучић, после више него пријатељског ћаскања са Обамином десном руком Бајденом, уместо да безрезервно подржи председника Републике Српске кога и буквално линчују одлазећа америчка администрација и команда НАТО пакта, цинично обећава како се "Србија неће придружити санкцијама против Бањалуке" класичан је пример противдржавног и антиуставног деловања - тврди кандидат за председника Србије Милан Стаматовић, захтевајући ванредну седницу Народне скупштине и оставке садашњег премијера и председника Србије због непоштовања Устава Републике Србије који им налаже заштиту српског народа изван матичне државе.

Томислав Николић, досадашњи председник (лево), Милан Стаматовић, председник општине Чајетина (средина) и Александар Вучић, председник Владе Србије. (Фото: ЈуТјуб)
- Грађани Србије Вучићу никада нису дали мандат да у кампањи за америчке председничке изборе отворено подржава династију Клинтон која је бомбардовала Србију и српски народ, а камоли да се, само два дана пре њеног одласка, улагује одлазећој америчкој администрацији и тако гура прст у око председнику Трампу који је имао и има плебисцитарну подршку српског народа у Србији и дијаспори. Вучић и део његових коалиционих партнера који су деведесетих година директно управљали нашим животима можда имају разлога да се лично захваљују Обаминима што су их скинули са америчке "црне листе", али, макар онолико гласно колико поносна Москва, Србија нема право да ћути над чињеницом да су поражени амерички властодршци увели санкције председнику Додик који, иначе, никакве везе с ратовима на простору бивше СФРЈ нема, само зато што поштује вољу свога народа и достојанство Републике Српске - изјавио је Стаматовић.
Он каже да за грађане Србије бољитка и просперитета неће бити све док нашим животима буду управљали они који су зарад власти спремни да се, као што би рекао један наш аналитичар, "из јастребова рата преобуку у јастребове мира по сваку цену".


Уместо Заједнице српских општина, Вучић прави свеалбански ауто-пут!

Председнички кандидат Милан Стаматовић обратио се јавности указавши на штетност политике коју води актуелна власт по српске националне интересе.
Уместо што неселективно окреће пропагандне ''цеви'' напуњене ћорцима ка Загребу, Приштини и свима нама у Србији који нећемо да му подилазимо, премијер Србије и све извеснији председнички кандидат, мора хитно да наложи конституисање ''Заједнице српских општина'', јер то није учињено ни три и по године након што је прихватањем срамног Бриселског споразума, тај исти Вучић шиптарским терористима поклонио међународни телефонски број, укинуо српске институције на северу Косова и дозволио улазак Тачијеве војске и полиције у српске енклаве, изјавио је Милан Стаматовић, кандидат за председника Србије.
Шиптари Србима не пропуштају ни воз, минирају пругу и доводе наоружане терористе на железничку станицу, ми њима, за узврат, градимо ауто пут. Коме ће тај ауто пут више да значи? Шиптарима, или оном малом броју Срба који су остали у "енклавама" Метохије? Ко ће да путује тим путем? Да ли српски "туристи", како рече онај Рама, на окупиране територије и у Шиптарију, или ће Шиптари да се још више рашире по осталом делу Србије?
Стаматовић каже да Вучић, као класична марионета Берлина и Вашингтона, жели да гради ауто-путеве до Приштине, у којој данас нема ниједне српске главе и додаје да је премијер за једну похвалу Ангеле Меркел или НАТО генерала спреман да отћути и на шамарчину коју му је опалио његов ''велики пријатељ'' албански премијер Рама који тврди да ће Срби на Косово моћи да у уђу само као туристи.
"Ако је већ тако, а немам разлога да сумњам како кроз Рамина уста говоре НАТО и Брисел, онда морамо да се уместо игрица с возићима у циљу председничке кампање, сви заједно, не чекајући дозволу од наших архи-непријатеља, окренемо формирању српског ентитета на КиМ, али и развоју и изградњу путне, железничке и ваздушне инфраструктуре у свим деловима Србије укључујући и Западну Србију, од које Вучић покушава да направи ћорсокак из чистог ината што му овдашњи грађани не аплаудирају онолико колико би он хтео", закључује Стаматовић.

No comments:

Post a Comment