Sunday, July 17, 2016

ДС, СНС И "АЛБАНЦИ" У ВОЈВОДИНИ!?

Председник Покрајинске владе АПВ
и представници Матице "Албанаца"
решавају "проблеме Албанаца" у АПВ

Шипари у Бујановцу. Мало им заставе Републике Албаније, већ је ту и застава ИСИС-а. Да ли овако изгледа угрожена и обесправљена национална мањина у Републици Србији? Да ли вам ови личе на некога ко се стара о правима других који нису Шиптари? Ко би од ових, који су добили српско држављанство рођењем, добио држављанство пријемом, где се предвиђа и изјава да Републику Србију сматра својом државом?
"Проблеми" Шиптара у Војводини су обично прилика за
стицање јефтиних политичких поена. Лепо би било када
би се градоначелник Новог Сада фотографисао испред
сваког вандализованог објекта, сваке пребијене особе,,
сваког опљчканог дома у Новом Саду, без обзира на на-
ционалну припадност власника или особе. Наравно да
нико не одобрава насиље и вандалско понашање, ни у ком
случају и без обзира на повод, али ово је рутинска интер-
венција полиције и кажњавање преступника по закону.
Нема потребе да се диже на ниво "проблема" Шиптара у
Војводини, јер се ради о спорадичним и појединачним
случајевима и то у новије време (што је заниљиво), јер
раније није било таквих случајева без обзира шта се де-
шавало на КиМ-у.  Полиција је, бар у Новом Саду, врло
ефикасно и професионално деловала и ево и дан данас
раде шиптарске пекаре и остали објекти без  проблема.
Да сам јуче умро не бих знао да постоје некакви "проблеми" Шиптара у Војводини, вредни да се о томе навелико и званично разговара са нивоа "председника покрајинске Владе". Не бих знао ни са постоји накаква шиптарска Матица. Тек се основали, а већ имају "проблеме" које треба "активно решавати". Пита се просто човек какав смо ми то народ када сви који живе са нама и међу нама имају неке "проблеме"? Што рече Тита, "Срби као највећи народ имају обавезу .....". Тако нама од комунизма остадоше обавезе, а свима осталима - права. Шта више, ма шта нам радили,  ми не смемо да реагујемо. Зато, ваљда, једино у Србији није било референдума да ли хоћемо да останемо у заједници са осталим титиним републикама. Подразумевало се да хоћемо. То је била наша - обавеза!

Свако ко је одступао од тих "обавеза" је сматран "великосрбином", "шовинистом", "националистом", па све до "ћетника". Наша је обавеза да не реаујемо, они чија је обавеза да реагују - не реагују. И тако се скупамо под једну шљиву. Има и данас, у Србији, оних који о овом воде рачуна. Да се ГМ Срби не поправе. Толико смо гадан и опасан народ да су борци у муслиманским јединицама, који су се борили против Срба, током рата у Босни склањали своје породице у Србију, или су преко Београда одлазили у иностранство.
Остали су другачије функционисали.
За разлику од наших званичника, сваки нормалан Србин је научио како Шиптари функционишу. Мука га натерала на тај наук.

А функционишу овако:
- делују као један и на команду. Деценијама су на паркинг простору код Новосадског сајма били паркирани камиони регистарских таблица Приштине, Урошевца ..., који су "традиционално" селили Новосађане и обављали други транспорт. Толико су дуго били ту, да су сматрани суграђанима. Дан пре проглашења "независности Косова", нестали су сви до једнога, као на команду и никада се више нису вратили.
- њихов циљ је да заузму територију. Не постоји никакав начин "преговора" да се то заустави. Ишла им жртва, на чију територију су бацили око, на руку "разумним, демократским понашањем" и покушавала да се са њима било шта "договори", или не њима није важно. Они гурају до краја.
"Проблеми" Срба на Космету, као последица "политичких
 тензија". Црква Светог Јована Претече, у селу Самодрежи
("Самодрежа црква" из песме) близу Вучитрна, у којој су
се причестили Кнез Лазар и српски витезови, пред Бој на
Косову, а у којој је после боја сахрањен Милош Обилић.
Шиптари су је претворили у јавни тоалет и депонију.
 Председник општине Вучитрн Бајрам Мулаку испред
овог "оштећеног објекта" (али убачен Фотошопом).
- позивају се на своја права. Докле год су у мањини позивају се на своја "права", "демократију", "цивилизацијске вредности", "сарадњу". Чим постану већина то се заборавља и креће репресија према свима који нису они. Тако напредују од западне ка источној Македонији  (О "правима" Македонаца у Дебру, Гостивару, Тетову, Кичеву више не вреди ни да се говори. Нема их више тамо. Отерало их шиптарско поштовање права дугих и "пружена рука". Узели су Стругу и напредују ка Охриду). Тако су напредовали на Косову и Метохији. Тако покушавају да напредују на Југу Србије. Изгледа да су у Војводини тек на нивоу отварања неких својих "проблема". Оног момента када реше своје "проблеме", Шиптари почињу да праве проблеме свим осталима.
- географски заокружују територију.  Шиптари ништа не препуштају случају. Географки заокружују територију коју намеравају да отму. Примера ради, Косово и Метохију су заокружили у "Косово". Лакше се памти, а и брише се Метохија (црквено земљиште - метох) из назива. Три општине Прешево, Медвеђу и Бујановац, саставили су у "Прешевска долина" - "Албанци Прешевске долине", звучи много "боље", него "Прешева", "Бујановца" и "Медвеђе" и целовитије.
- нове територије обележавају порађањем. "Албанке" долазе да се порађају у Врању, Лесковцу, па и у Нишу. Наводно из социјалних разлога. Тиме добијају родни лист на који ће сутра да се позивају и да "полажу право" на ту територију.
- купују земљиште и некретнине. Новац стечен криминалним радњама се пере куповином некретнина у Србији. Тако су пузећи се проширили и на Косову и Метохији. Прве некретнине се купују за баснословне суме, да би како се бројно умножавају цене падале, а они последњи и најупорнији би просто били истерани силом са својих огњишта.

Овај процес не могу да зауставе никакви "преговори", "брига за проблеме Албанаца" и слично. Какав уопште договор може да се постигне са неким ко има за циљ да ти отме кућу и земљу и од тога не одустаје?

Зато наивно звучи расправа ДС и СНС око "Албанаца" у Војводини. Какви сад "Албанци" у Војводини?


За сада "Албанци" у Војводини изгледају и звуче питомо. Оснивач бивши официр Војске Југославије. Одлично говори српски. Прича све лепо и красно. Таман како треба. Срам било неког "српског националисту" ко у овоме не види добру вољу и пружену руку. Немој само нам деца, или унуци закукају као у некада нечија друга деца и унуци у данашњој Северној Албанији и сада на Косову и Метохији. Нема места на Балкану где је не само Србин, већ било ко, ко није Шиптар, живео мирно и са "уважавањем својих права", када су они били већина. Они сатиру све под собом, чим се намноже. То је једноставно тако. Драго нам је да господину Дему "не сметају српске мајке, које рађају албанску децу ....." (9:08), у мештвитим браковима Шипара и Српкиње!!! Ту је и новинарки било непријатно, јер се гост "излетео",  што није била сврха емисије, па га је прекинула са "Добро, касније ћемо мало више о томе".

Није ни важно.
Њима је за сада важно да су поменути у Војводини, да је обнародовано да имају "проблеме". За почетак сасвим довољно. То што су Срби јасно рекли: "спремни смо да договоримо активности на решавању проблема Албанаца у Војводини" само доказује ту присутност и да нису без "проблема".  У овом тренутку довољно им је тек да се "запљуну" овде.

Демократска странка у име дневнополитичких препуцавања чак иде и корак даље "Драго нам је да се политика Демократске странке и бивше Покрајинске владе, а која је увек штитила наше суграђане албанске националности, сада прихвата и од оних који су раније, у најмању руку, били равнодушни према чињеници да су Албанци у Војводини увек били жртве политичких тензија око Косова и Метохије".
Шта ово значи? Срби су на Косову и Метохији убијани, силовани, паљени, исељавани, продавали су српске органе, од српских девојака и жена правили проституке, одсецали главе, убијали децу пред мајкама, спалили стотине српских цркава и манастира, рушили гробља. То су те "политичке тензије" на Косову и Метохији, како то млако крсте из ДС.
Ово је најблажа слика о "правима" и "проблемима" Срба на Косову и Метохији. Несрећом има и много горих и експлицитнијих. Демократска странка то крсти "политичким тензијама на Косову и Метохији"!?
"Албанци у Војводини су УВЕК били жртве" тих "тензија". Прво то УВЕК, упућује да су били жртве СВАКИ ПУТ, када је на КиМ-у силована Српкиња, убијено српско дете, спаљена српска црква .... Што није тачно, јер би били "жртве" сваки дан! Њихову децу у Војводини не прате војна возила у школу, као српску децу у "енклавама" на Косову и Метохији. Из изјаве испада да су вршени ПОГРОМИ "Албанаца" у Војводини као одговор на "тензије" на КиМ-у. Појединачни и потпуно спорадични случајеви разбијања излога на бурекџиници или цвећари и то - што је интересантно - у новије време, у изјави ДС добија такве размере и масовност да је "Албанцима" потребна "заштита ДС-а и Покрајинске владе" од разјарених Срба!?
"Тензије" (лево) и "проблеми" (десно).  Посебно подмукло
је што "тензије" подразумевају две стране што изједнача-
ва деловање Срба и Шиптара на Космету, а "проблеми ал-
банске заједнице у Војводини" јасно постављају Шипта-
ре у положај жртве, а Србе у положај насилника. Срби на
Космету би били пресрећни да имају оне спорадичне
проблеме", које "имају" Шиптари у  Војводини. Уосталом
колико су Срби пажљиви, може да се види и из плаката 
(горе лево), где их чак и на плакату на коме су слике срп-
ске деце убијене од стране Шиптара, пише Албанци, јер
су нас Шиптари и Тито "научили" да се вређају ако их зо-
вемо како сами себе зову - Шиптари! Ствар је, наравно,
сасвим друге природе и нема везе са вређањем, већ са
експанзивном шиптарском политиком, где се води рачуна
о свакој ситници. Срби Шиптаре тако зову вековима. Ал-
банија је направљена тек 1912. Народ је ту нову државу
назвао како су је назвали њени створитељи "Albanien".
Вековно Шиптари као назив за шиптарска племена је
остао. Е, сада су Шиптари имали проблем, јер назив
народа на српском, није оговарао називу државе. Није
било везе једнога са другим. Зато је смишљено то "вре-
ђање". А претња је ишла дотле да је сваки Србин који
је користио реч Шиптар, што су нам и дедови корис-
тили, постајао "српски националиста и шовиниста".
Правилније би било да смо наставиили да их зовемо
Шиптари (Shqipëri), а државу Шиптарија (Shqipëria) 
Да ли ви "демократе" уопште знате шта се већ деценијама дешава на Косову и Метохији? Имате ви "луду срећу" што српски народ, ван КиМ, у највећем броју нема ни најблажу представу о правим размерима трагедија Срба на Космету
Ово је потпуни фалсификат и политичко самоубиство. Изједначавање пар сломљених излога са правим погромима Срба на КиМ-у, у најцрњем титоистичком стилу и маниру, је само по себи злочин. Изузев ако неко не жели да крене путем Мила Ђукановића и заради Dekorata e Flamurit Kombëtar, односно орден националне заставе, који Република Албанија додељује "As a token of gratitude and recognition for those who by their acts and good name contribute to honoring the Albanian nation." тј. као знак захвалности и признања онима који својим делом и именом допринесу поштовању албанског народа. Искрено речено тај орден не личи ни на шта и изгледа као соцреалистичка значка.
СНС наравно наставља где је ДС стао и Председник покрајинске владе се састаје са представницима Матице "Албанаца" да решавају ПРОБЛЕМЕ "Албанаца" у АПВ!
Ти "проблеми" Шиптара, не само у Војводини, већ и у целој Србији су свакако далеко мањи и занемариви у односу на праве проблеме српске националне заједнице у Републици Албанији, односно онога што је извукло живу главу и некако преостало у Скадру - за који се већ "заборавило" да је српски град - и широм Албаније.
Можда би "Матица Албанаца" требала својим конструктивним ставовима и свакако позитивним искуством живота са Србима и "осталим народностима" у Војводини да утиче на понашање Шиптара у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи. Да пружимо једни другима руку и "активно решимо"  проблеме које Срби тамо имају?

Ово се пева на територији Републике Србије! Да ли би и једна држава ово трпела, осим генетички инжењерованих Срба изашлих из титове лабораторије? Можда би СНС о томе требало да поразговара са "Матицом Албанаца"? Да припомогну. Ипак су један народ. Можда их ови послушају.

О Косову и Метохији и да не говоримо.
Тамо "власти" оружано побуњене националне мањине у квази марионетској држави коју је формирао НАТО окупатор, Србе хапсе, ако примају дечији додатак из Србије!!! Прекјуче је претучен муслиман јер је возио аутомобил са таблицама Републике Србије!!! О самој оружаној побуни да и не говоримо.
Шиптари никада ни једним потезом нису показали да су
лојални грађани Републике Србије. Они имају права, али
имају и ОБАВЕЗЕ. У овом тренутку шиптарска мањина
би боље учинила да се позабави својим обавезама, него
да, по старој навици, стално тражи своја "права" и то она
права која одмах ускраћује свима када постане већина.
И сада "матица" националне мањине која свим својим поступцима показује непризнавање државе Србије, показује освајачке и агресивне намере према њој и то деценијама има "проблеме" у АПВ!!!
Шиптари су у АП Косову и Метохији нису имали никакве "проблеме", чак су уживали таква права, каква ни једна национална мањина није имала, нити ће икада да има по линији етничке припадности ни у једној нормалној држави, па се испоставило да је и то било мало!

Сваки становник Србије треба да ужива права и заштиту по линији грађанске припадности Републици Србији, али мора да буде свестан да има и ОБАВЕЗЕ према држави чији је држављанин. Ако хоћете мађарско држављанство, морате да положите заклетву и да знате мађарски језик.

Поступак добијања мађарског држављанства, подразумева заклетву и познавање мађарског језика

Колико Мађара у Србији не зна српски? Колико Шиптара у Србији (рачунамо ЦЕЛУ територију Србије) би положило заклетву Републици Србији и показало да зна језик?
Навикли они на луде Србе, па терају своје ........
И док се у Војводини распродају њиве, незапосленост у Србији прелази 30%, апсолутно сиромаштвоо погађа 628.000 људи, на окупираном Космету, посебно у "енклавама", Срби живе у нељудским условима, две странке, од који је једна до јуче била на власти, а друга је "од јуче", се свађају која "боље унапређује решавање проблема Албанаца у Војводини".

Додатак:
Матица Албанаца је основана пре две године у Новом Саду. Електронска презентација им је још увек "у изградњи", фејсбук страница је много информативнија. Циљ јој је "очување језика, културе, уметничког стваралаштва, информисање, али и описмењавање мањег броја Албанаца који деценијама живе у Војводини, углавном у Новом Саду, Суботици, Сомбору и Зрењанину". Оснивач је пензионисани официр Војске Југославије господин Бериша Демо. Од пре годину дана, издају и часопис "МАС". За сада је НВО, али се надају да ће убрзо да прерасту у покрет!
Према досадашњим изјавама делују конструктивно, лојално и потпуно у духу деловања удружења мањинских заједница. Тако је увек, у почетку, али искуство показује да они раде на дуге стазе. Оснивач, господин Демо Бериша, је чак изјавио да је "Косово део Србије"! Све је то лепо и красно, али нека се господин Бериша не љути - "Ко се једном опече, тај и на 'ладно пири", а ми Срби смо се више пута опекли.

А, ево већ је полако кренуло. Господин Демо врло пажљиво користи шиптарску терминологију тако да општине Прешево, Медвеђу и Бујановац, спаја у "Прешевску долину". Затим, господин Демо каже да "по нашој евиденцији" тј. евиденцијји "Матице Албанаца", у Војводини живи око "6000 Албанаца" (4:30мин. разговора)! Разговор је вођен 2016.
Према попису становништва из 2011., у Војводини је живео 2251 "Албанац"! Дакле, ако је податак господина Дема тачан, за пет година је дошло 3749 "Албанаца", што је за 40% више него што их је било 2011. Другим речима број "Албанаца" у Војводини расте по стопи од око 10% годишње, ако гледамо у последњих пет година! Друга могућност је да господин Демо повећава број "Албанаца" у Војводини у односу на реални. То исто раде и на Космету и у Македонији, тако да је и то врло карактеристично и не указује на добро.
Ђаво је у детаљима, а када пратите активност Шиптара, посебно у почетку, ти детаљи су веома важни.

No comments:

Post a Comment