Wednesday, July 20, 2016

ЗАВЕРА ОКО ПУЧА У ТУРСКОЈ СВЕ СЛОЖЕНИЈА

Све више се открива умешаност
америчких веза и улога
Сауди Арабије и Емирата

by 
Jonathan Azaziah

Turkey Coup Conspiracy Deepens: More US Cinnections and Saudi/Emirati Role Exposed
The original article in English language could be read HERE

Текст је ауторски, сви ставови, придеви уз именице, описи појединаца и држава су у потпуности став аутора текста, те не мора да значи да се овим објављивањем означава и сагласност ЛГ. Текст, међутим, одражава један став унутар муслиманске заједнице, не само по свом садржају, већ и по стилу писања, који је у преводу са енглеског потпуно очуван. Из текста и стила се види дубока подељеност у муслиманском свету, кога већина оних који су ван тог света можда није свесна. Текст, такође, даје једно виђење пуча у Турској, које не може да се нађе у нашим, па ни у ванисламским средствима информисања. Имајући у виду да неки појмови и личности нису широко познати, уз текст је дато појашњење (одвојено заградама) и електронским везама.
Превод са енглеског је ЛГ.


Где год у свету се амерички режим и геноцидни ционистички ентитет ангажују у бескрупулозним пословима, Саудијска Краљевина Таме и њен УАЕ партнер су обично одмах иза угла. И сада захваљујући Муџатахиду, злогласном Сауди "краљевском" твитер активисти тајног идентитета, који је разоткрио многе нeпријатне приватне ситнице о својим монархистичким сродницима, знамо да ово важи и за Турску.
Према Наџди узбуњивачу (Наџд је историјска арапска област, која данас обухвата централни део Краљевине Саудијске Арабије – прим. ЛГ), саудијски заменик "престолонаследника" Мухамед бин Салман је унапред сазнао о удару против Ердогана од Мухамед бин Зајед бин Султан Ал-Нахијана "престолонаследника" Абу Дабија.



Турски премијер Реџеп Тајип Ердоган седи поред Краља Абдулаха од Саудијске Арабије

Ово би савршено објаснило зашто Ал Арабија (панарапска телевизијска мрежа у власништву Саудијске Арабије – прим. ЛГ) и Асхарк Ал-Авсат (прве арапске „офшор“ новине смештене у Лондону– прим. ЛГ) - који већ недељама нападају Ердогана, поред осталих саудијских гласила, ТВ канала и новина, као и арапског Скај њуза, гласноговорника емиратских аутократа, другарски славе покушај пуча дела турских оружаних снага.
Ово би такође савршено објаснило зашто египатски тиранин Абдул Фатах Ал-Сиси, касапин Јеменаца и опсадник Палестинаца, не само да није устао против "Султана" Реџепа (мисли се на Ердогана – прим. ЛГ), већ је блокирао резолуцију УН о осуди пуча. Такав потез Сиси, који је апсолутни слуга Ал-Саудових и Ал-Најанових петродолара, није могао (и не би могао) да учини без пуне координације између Египћана, Саудијске Арабије и министара иностраних послова Уједињених арапских емирата. Поједностављено речено, вехабијски деспоти у Ријаду и УАЕ су ударили Ердогана пуном снагом у медијумима и на политичко-дипломатским фронтовима, укључујући и њихове плаћене клијенте попут Сисија.
Не треба да заборавимо да је, од 'Израела'-обожавани, насилни Масри манијак (ал-Масри је арапски назив за Египћанина, те се очигледно односи на Сисија – прим. ЛГ) прво и пре свега амерички клијент, тако да је амерички Државни секретаријат (Стејт Департмент) такође консултован пре блокирања резолуције УН.
И то није једина област у којој су присутне руке Вашингтона у турском пучу; везе се гомилају из минута у минут. Генерал Бећир Еркан Ван, командант ваздухопловне базе Инчирлик, одакле САД креће у своје лажне "анти-Исис" коалиционе ваздухопловне мисије, је ухапшен у вези са операцијом "промене режима". Четрдесет и два хеликоптера, који недостају у флоти Оружаних снага Турске, а који представљају злокобну могућност другог државног удара, су одлетели из Инчирлика. Да ли уопште могу ти многобројни хеликоптери и командант базе у којој су америчке снаге толико дубоко укорењене и de facto држе контролу, да нестану и да учествују у пучу без америчког одобрења? Мало сутра.
Осим тога, свако ко је гледао "вести" у САД, док се покушај истеривања развијао, неважно да ли је то био чабадистички Мардоков Фокс (чабад или хабад је јудеистички покрет „Хабад Љубавич“- прим. ЛГ), СиЕнЕн 'израелског' милијардера Авива Нева, кабловски ЕмЕс ЕнБиСи одлучног Ралфа Ј. Робертса или други, могао је да види да је сваки од тих канала позвао званичнике ЦИА, ФБИ, америчке армије и ДИА, који су сви лирски говорили о перспективи завршетка владавине Ердогана, па су чак у живо нудили савете завереницима у пучу. То је било скоро невероватно. Дакле, на начин идентичан оном из сауди-емиратских медијума, целокупни медијуми у ционистичком власништву у Сједињеним државама Израела „the United Snakes of IsraHELL“ агитују против Ердогана и подржавају пучисте (аутор у ствари користи вишеструку игру речи – прво спаја Сједињене америчке државе и Израел у једну творевину, а затим уместо United States, каже United Snakes, што значу Уједињене Змије, док уместо речи Israel, користи IsraHELL, што би буквално било ИзраПАКАО – прим. ЛГ).
Претпоставимо сада да овде постоји елемент унутар-Халиџи/унутар-Вехаби ривалства у игри (мисли се на ривалство шиита и сунита - прим. ЛГ), са саудијским и емиратским режимима који подржавају турску војску као што су учинили у Египту и Катар, који подржава своје "муслиманско" братство верског брата Ердогана. Извесно је да Ријад и Абу Даби желе да задрже Анкару под контролом, јер виде Ердогана као свог главног такмаца у успостављању потпуне власти над сунитским светом и одржавању сталне вехабизације, али је ово секундарна аналитичка тачка. Саудијска Арабија служи као ослонац америчко-'израелске' хегемоније, а не рука која самостално управља према сопственим одлукама и проклето сигурно није равноправан партнер.
Тако, по налогу својих господара, Ал Сауд је једноставно игра своју улогу у појачавању англо-ционистичке дестабилизације уперене против "браће по исламу" као што је то урађено у Ираку, Сирији, Либану, Ирану, Јемену, Пакистану и многим другим државама. Ердоган је олош у лику човека и ратни злочинац, али америчко-'израелско'-саудијском савезу који га користи као овна против Сиријске Арапске Републике и Осовине отпора (у оригиналу the Resistance AxisОсовина отпора представља везу Хезболаха-Хамаса-Сирије-Ирана-Ирака и Русије – прим. ЛГ), у целини је неупоредиво веће зло, деструктиван и опасан. И због тога и поред свих његових злочина, секташтва и велеиздаје - злочина који би требало да му обезбеди трајну место у џехенему (арапски израз за пакао – прим. ЛГ) - пуч против Реџепа Тајипа Ердогана, Лудог Такфири Тиранина (такфири подразумева сложену дефиницију фундаменталистчког муслиманског понашања који сматрају да треба да истребе све који не подржавају вехабијску мисију, прави муслимани сматрају да су то људи изван ислама, који не познају истински ислам – прим. ЛГ) мора да буде сасечен и разобличен, у циљу спречавања хаоса у нашем региону (мисли се на Блиски исток – прим ЛГ). Хаоса за који је, потпуном иронијом, турски председник лично веома одговоран.


О АУТОРУ: Џонатан Азизија је потомак Ирачанина чија породица потиче из светог града Куфе и мајке мароканско-руског порекла. Џонатан Азизија ака Мад Колд (Madd Cold) је активиста, антициониста, церемонијал мајстор, песник и писац из Бруклина у Њујорку.
О ауору више података у тексту на енглеском - ОВДЕ/HERE - you may find something about the Author.
Извор:MouqawamahMusic| Оригинално постављено 18. јула 2016. 

No comments:

Post a Comment