Sunday, June 26, 2016

ПОКРЕТАЧ БРЕГЗИТА ПРИЗНАО ДА СУ ПРЕВАРИЛИ ГЛАСАЧЕ

Најџел Фараж REUTERS/Suzanne Plunkett 
Један од покретача Брегзита и лидер евроскептичне и десничарске партије УКИП Најџел Фараж признао је у емисији "Добро јутро, Британијо" да једно од главних обећања у својој кампањи, да ће 350 милиона фунти, које Британија недељно шаље у ЕУ, ићи у британско здравство у случају Брегзита, једноставно не може да испуни. 
Британци су на крају изгласали излазак из Европске уније, а јуче је, само три сата после проглашења резултата, Фараж признао да је прича од 350 милиона фунти у здравственом систему обећање које неће моћи да испуни, пренео је Јутарњи лист.
"Једноставно то не могу да гарантујем", рекао је Фараж и шокирао водитељку која га је подсетила да је велики део од 17 милиона гласача који су заокружили излаз из Уније то урадило, између осталог, због тог обећања. 
"То је била грешка, нисмо смели то да кажемо", рекао је Фараж кроз смех, додајући да он то лично никада није рекао. 
Водитељка није одустајала: "Чекајте, 17 милиона је гласало за вас између осталог и због тог обећања, а ви на крају кажете да је то била грешка?" 
"Тако је", одговорио је Фараж.



Извор: N1
Драга браћо и сестре, личи ли вам ово мало на "балкански сценарио" :)
Све је врло слично.
БиХ и Хрватска излазе из уједињене Јужнословенске државе. 
Побуњени Хрвати и Муслимани желе да одвуку са собом и Србе, који су конститутивни народ у тим побуњеним републикама.
Срби не желе да буду одвучени из Југославије.
Почињу сукоби уз обилну помоћ Немачке и САД. Ту се наравно петља и "Велика Британија". Нису ни сањали грешни шта им се спрема.
Енглези  и Велшани желе да изађу из ЕУ. Шкотланђани и Ирци неће. Сада треба да Енглези и Велшани који хоће, одвуку Шкотланђане и Ирце, који неће.
Шта је следеће?
ШАО Шкотска и ИАО Северна Ирска?

No comments:

Post a Comment