Friday, June 3, 2016

ТАЈНИЦА, СЕКРЕТАР, НЕМЦИ, ТУРЦИ ... И ... ГЕНОЦИД

Некако је навика да када човек устане, „на сабајле“, одмах буди и свог верног пријатеља, учитеља, забављача – телевизор. Пријатељ који нам формира свест, контаминише је, од тренутка када прогледамо. Дилему да ли нас више формирају родитељи, или телевизија, не желим ни да разматрам. Бојим се одговора, да су нам „чике и тете“ из кутије и тате и маме. Мада, маме и тате остају неприкосновени. Они нас воле. Телевизија нас не воли. Она нас генетички инжењерује. Мења нам свест и усмерава сазнање. Колико смо инжењеровани, можемо да видимо само ако упоредимо нашу свест и понашање, са онима којима је ТВ кутија непозната – рецимо неким друштвима Подсахарске Африке. На срећу, редак је онај који је у прилици да то учини. На срећу ТВ генетичких инжењера, а и нашу, јер нам се можда не би свидело оно што би сазнали о себи.
Али, није овде реч о телевизији. Мало сам промашио, самом себи, постављену тему. Тема је нешто друго, па да се вратим у колосек, ток приче.
Елем, како сам се јутрос пробудио, пробудим и свог верног генетичког инжењера – телевизију. Од синоћ остала N1 телевизија. Гледао сам Пресинг са Весном Пусић (хе, хе, хе, ал' је презиме). Није да ме је интересовало, него случајно укључио, а оно таман почетак и водитељ прича драматично:
Весна Пусић :) и Вук Јеремић. Тајница против секретара.
„Ријетке су земље имале свог представника на челу Уједињених народа, а позицију главног тајника никада није обнашао (!?) ниТко из групе Источноевропских земаља. Док се за кандидате из Словеније, Србије или Бугарске жестоко лобира, наша представница најжешћу опструкцију доживљава баш од стране властите државе. Има ли Весна Пусић реалне шанЦе да постане прва жена на челу Уједињених народа?“.
Одмах сам се налепио. Волим, БРЕ (ово је да их нервирам), да слушам Хрвате како од српског језика праве „хрватски“. Као у време Гаја и Штросмајера, то им тешко иде. На силу, брате. Није српски лак, много падежа, па "ч" и "ћ". 'Ајде што се „обнаша“, али како је водитељ испустио да не похрватизује „лобира“, „опструкцију“? Е, моји Хрвати, пада вам концентрација. Но, опет ми побеже тема, па да се вратим.
Тако сазнам са „браћа“ спемају Весну као одговор на Вука. Каква је шанса Пусићке, против Јеремића и обрнуто. Куд сви Турци, ту и голи Муја, како народ каже. Ако могу Срби тј. „Србијанци“, јер треба „лучити“ Србе од Србијанаца J, Бугари (ту нема Бугаријанаца, јер они „Хрватима“ нису интересантни за „лучење“) и Словенци (ти им баш крв пију, онако на фин начин), па могу и Хрвати и они који се „таковима“ сматрају. Мада, можда се џабе галама диже. Весна се кандидује за место „главног тајника Уједињених народа“, а Вук за место „генералног секретара Уједињених нација“. Пошто су „хрватски“ и српски (ваљда „србијански“ – то се још нису сетили) два различита језика, можда не разумем шта причају, па нисам добро схватио. Ја мислио да је то исто, а оно може да буде „сасма“ различито.
Али опет ми оде тема .....
Да се вратим сасвим на почетак.
Ћеле кула код Ниша. Турски градитељи, српске главе.
Дакле, упалим телевизију, кад тамо неки човек у емисији која се зове „Нови дан“ прича о свему и свачему. Није да прича сам од себе, као луд човек, него има једна са дугом плавом косом у белим панталонама и секси црвеним ципелама на висоооку, па танку штиклу, што га провоцира питањима. Реч по реч, стигоше и до односа Немачке и Турске. Немци, које ми Срби према једном политичару (да га не именујем) треба да питамо за све и свашта, нису имали преча посла него да у Бундестагу донесу "резолуцију" о томе да су Турци "починили геноцид" над Јерменима. Баш им нешто изненада стало за Јермене. После 101 године. Таман се нашли познати "антигеноцидни" народи - Немци и Турци. Не зна се ко је већи филантроп и доброчинитељ. Историјски доказано. Ако ништа друго ено куле од српских лобања Ћеле куле између Ниша и Нишке бање. Није то једина кула од људских лобања. Турци су били специјалисти за ту врсту "градитељства". Јермени су ту, као и увек за "мале" народе, монета за поткусуривање.
Опет да искочим ....
Ако се неко не сећа, прогон Јермена и других хришћанских народа (ове народе су Немци у Бундестагу „заборавили“) на тлу Отоманске империје, је почео још крајем 19. века. Пун замах су ови прогони доживели почетком 20. века у време Младотурака. Правим геноцидом, школски пример, Турци су 1915 побили, по проценама од милион до милион и осамсто' хиљада Јермена. Геноцидне радње су укључивале истребљење, депортације, етничко чишћење.  24. маја 1915., Уједињено Краљевство, Француска и Русија усвојиле су текст заједничке декларације којим су, по први пут у правној пракси, директно оптужили једну државу за злочин против човечности почињен према припадницима јерменске заједнице у тадашњој Турској.
Немци нису. Турци су им били савезници, а и имали су, у то време, друга посла, спремали су се да учине геноцид и етничко чишћење Срба у Краљевини Србији. Што се убрзо и десило. Умешали су се пошто смо им 1914 испрашили рођаке у Аустрији тј. целу Аустроугарску. Почело је дивљачким бомбардовањем Београда 5. октобра 1915., а наставило се инвазијом и трогодишњом окупацијом Србије.
Али да видимо шта кажу саговорници на N1......
Они читају новине!?
Телевизији се приписивало да ће да „убије“ штампу. Није се десило. Савремена телевизија, ипак, изгледа не може, а да не чита новине. Уз сву електронику, могућност директног преноса са лица места, покретну слику ...... они читају новине!
И то које новине?
„Политику“!
Па, „Политику“ је читао мој отац. Тада су то биле полузваничне новине. Кад нешто објави „Политика“, то је или сигурно било, ил' има да се деси! „Политика“ се тада бринула о ћирилици, о стилу језика, постављала језичке стандарде (као ББСи)! „Политика“ нам је била као читанка. Одатле смо и прва слова срицали. Сад, не памтим када сам купио „Политику“. Пропала нешто. Не личи на стару себе. Али ни, за утеху, ни ми не личимо на старе нас.
Ал', ето опет одлутах .....
Дакле, читају „Политику“, а тамо – вест која је „обележила дан“.
Српска деца, жртве Хрвата у Јасеновцу.  Данас Хрвати
процењују да ли је Србија "спремна" за ЕУ! Danke EU!
У немачком Бундестагу, изгласали потомци оних који су се сетили да инсектицид Циклон Б може да се користи за индустријско убијање логораша, да су Турци извршили геноцид над Јерменима пре 101 године!!! Јасно је да Немцима споро долази из ду*ета у главу, али 101 година? Па да су Турци починили „грабежно уморство“, што би рекли Хрвати, а не геноцид, па би се заборавило. Увек се заборави када "велики" хоће. Заборавило се преко милион Срба које су ти исти Хрвати, вођени својим „католичким свећенством“, не протерали кроз димњак, већ ПОКЛАЛИ на најбестијалнији начин. У концентрациионим логорима Јасеновац, Раб, Паг, Стара Градишка и разним именованим и безименим јамама, вртачама и крашким пољима. У Пребиловцу су ученици Хрвати прво силовали, па скували у казану своју српску учитељицу! Није било разлика ни у „домовинском рату“. Што дикла навикла, то цура не одвикла.

Али, вратимо се Јерменима и Турцима. Да су Турци побили преко милион Јермена  је „примећено“ и обележено, како смо  претходно видели, одмах по злочињењу, већ 1915.
„Амерички адвокат Рафаел Лемкин који је 1943. конструисао термин геноцид као најтежи облик масовних злочина у својим тезама наводио је злочине над Јерменима у Турској као примере организованих убистава и протеривања са циљем да се једна заједница потпуно уклони са одређеног подручја. На тај начин је Геноцид над Јерменима означен као први „модерни злочин геноцида” у XX веку, и после Холокауста у Другом светском рату, други је по броју студијских радова злочин геноцида у историји.
Међународна асосијација за проучавање злочина геноцида означила је у јуну 1997. масовна убиства и прогоне јерменског становништа у Турској током Првог светског рата као геноцид.
Закључно са крајем 2015. године укупно 29 држава света је признало масовна убиства Јермена као геноцид, укључујући између осталих Русију, Француску, Немачку, Канаду, Италију и Ватикан, односно Савет Европе (злочин званично означен као геноцид 14. маја 2001. године). Република Турска као правни наследник Османске империје негира злочин геноцида и означава масовне злочине против Јермена у том периоду као Јерменски масакр (тур. Ermeni Kırımı) настао услед превирања током рата у тој земљи.“ (цит. Википедија).
Одакле сада да су се Немци „сетили“ после свега.
Ако неко хоће да наљути Османлије, само нека ово назове геноцидом. Јерменске лобање, под турским ногама.
„Немци потврдили геноцид у Јерменији, Турци негирају“ (наслов из листа „Политика“, наведен на ТВ N1).
Није него.
Турци то „негирају“! Како могу да „негирају“, кад су, као „специјалисти“ препознали „геноцид“ у Сребреници?
Шта се у тој Сребреници заиста десило, је укратко следеће. Насер Орић се три године залетао у српска села око „заштићене зоне Сребреница“ (заштита војних снага УН) и клао и убијао. Око 3000 Срба је послао на онај свет. Играо фудбал са њиховим главама. Српска војска је желела да реши ту ситуацију у позадини, јер су многи борци на првој борбеној линији имали породице из тог краја. Када је Српска војска ушла у „заштићену зону Сребреница“, после поновљених захтева „међународној заједници“ да се спречи злочињење Орића, који су игнорисани, Орић је хеликопретом „међународних снага“ збрисао из Сребренице, „међународне снаге“ су збрисале такође,  ушли су територијалци, Срби којима су породице поклане и по списку тражиле потурчењачке зликовце. Сви су се они познавали. Комшије били. Како су кога нашли, тако су га на лицу места и без суђења стрељали.
Насер Орић и његово "дело". Геноцид, али над ким?
Зато је Војислав Шешељ на суђењу у Хагу и рекао, што није судски побијено, да се у Сребреници десио злочин против обичаја ратовања, односно ратни злочин, јер су зликовци побијени без суда (!?). У ком се то, па братоубилачком рату баш све суди и пази се о „обичајима ратовања“? О томе изгледа само Срби имају обавезу да воде рачуна, макар им и поклали породице пре тога. У Сребреници се десио злочин, као одговор на злочин, али не и геноцид! Тужилаштво у Хагу није успело да побије исказ Војислава Шешеља да су сви побијени били војно способни мушкарци и сви су побијени ватреним оружјем. Нема жена, деце, коришћења хладног оружја. Ипак, како рече Бакир Изетбеговић, пре неки дан, опет на N1 чак и Британија (давно је престала да буде „Велика“) у „сваком свом граду обележава Дан Сребренице“. Британија која је геноцид користила вековима да би приграбила туђе ресурсе и створила на том истом геноциду „Империју у којој сунце никада не залази“. Немци су препознали „геноцид“, баш они који су протерали кроз димњак 6 милиона Јевреја. То се зове Холокауст. Како се зове истребљење милиона Словена у тим истим логорима? То нема име. То се заборавило. То није геноцид. Срби, Руси, Словени су „дозвољени“ за истребљење.
Где су геноцидне радње Турака према Србима? Право „prima nocta“, аџами оглан, масовна пресељења (геноцид и етничко чишћење) у Малу Азију. О убистивма да и не причамо. Важно је да и те и такве Османлије „знају“ да се, пре 21 године, „у Сребреници десио геноцид“!
Али хајде, да се вратимо на Јермене од пре 101 године.  
Немци се „сете“ и „прогласе“ у Бундестагу да су Турци починили геноцид над Јерменима“, Турци повлаче амбасадора из Немачке и на корак су од прекида дипломатских односа са Немачком.
Е, оно што је најслађе је да вајном интервјуисаном „аналитичару“ на N1 „није јасно“ како то Турци могу да прекину дипломатске односе са Немачком „када су повезани толиким везана“!?
Њему није јасно „како је могуће да Немачка и Турска немају дипломатске односе“, што он  меша са „комуникацијом“ тј. прекидом истих.
Шта ту мени није јасно?
Цивилна српска жртва, НАТО терористичке агресије.
Земље НАТО бомбардују Србију 78 дана, униште нам инфраструктуру, привреду и побију 4000 људи и то све без објаве рата, у операцији цинично названој „Милосрдни анђео“, при чему користе забрањено оружје (кластер бомбе, осиромашени уранијум у насељеним местима).
Србији тј. СР Југославији, не пада на ум да са терористичким агресором прекине дипломатске односе!
Са сваком државом која је војно и логистички учествовала у агресији на СР Југославију.
Шта више идемо у окупаторску и агресорску „заједницу“ и то „без алтернативе“.
Сада смо Србија.
„Црногорци“ су ушли у НАТО. Они су увек били јаки на речима, а слаби на делима. При томе не мислим на Србе у Зети, Приморју и Брдима (Црна гора се јавља као појам тек у 19. веку).
Србија и Срби им то никада опростити неће! Када кажем „им“ не мислим на те несрећне „Црногорце“, већ на НАТО терористе.
То не могу да измене ни синови ни унуци бораца Титиних „бригада“ који су дошли преко Дрине, и окупирали и ојадили Србију. Нови агресор је сада довео њихове потомке да буду „гаулајтери“ Србије. Да је пљачкају, распродају, понизе и ставе и јарам. Њихови преци су то радили за рачун Коминтерне, они то раде за рачун Глобалтерне.
Али знајте. Праву Србију ви још нисте видели. Ви мислите да те јајаре које срећете на разним „самитима“, које вам се увлаче и пресавијају се у пасу када вас виде, мислите да је то Србија. Није. Нисмо ми сви такви. Нисмо ми већином такви.
Ово овде су потомци оних непредатих, неконвертованих, некупљених. СРБИЈАНЦИ! СРБИ!
Потомци оних који су 500 година памтили где су им преци закопали звона са црквених звоника. Баш пред тим истим Османлијама, који су забранили да нам цркве звоне.
Ми смо из земље где је Ресавски војвода пуцао у буре барута. Све дигао у ваздух! И њих и нас!
Где се родио, живео и погинуо Хајдух Вељко Петровић, највећи јунак свога доба.
Ми смо народ који за химну има моливу Богу!
Иза Турака су остајале лобање. Иза Немаца, ципеле.
Даће тај исти Бог, да се погледамо у очи.
Тада ћемо да прекинемо дипломатске односе са свим државама које „обележавају Дан Сребренице“, а заборављају Јасеновац, Раб, Паг, Стару градишку, Мачву из Првог светског рата, Србе из Сарајева, где је убијено 8.255 Срба, породицу Зец из Загреба, Пребиловац, Скелане и сва остала српска стратишта.
Прекинућемо дипломатске односе са свим државама које су признале „Косово“, односно окупирале Косово поље и Метохију или признале ту окупацију и отимачину.
То ћемо да урадимо, па макар „аналитичару“ са N1 не било „јасно како је могуће да немамо комуникацију са тим и таквима“.
Агарјани су то што јесу. Ми Срби их одлично познајемо. Али су имали кохонес да прекину дипломатске односе, или бар озбиљно тиме да запрете било којој држави, па и „Немачкој“, која их оптужи за геноцид.
Чак и за геноцид који ЈЕСУ починили.

No comments:

Post a Comment