Thursday, June 9, 2016

ЧИСТ ФАШИЗАМ: ПРИШТИНА ЗАБРАНИЛА УНОШЕЊЕ КЊИГА НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ

Приштина је забранила уношење књига на српском језику на територију Косова и Метохије, па их службеници заплењују на административним прелазима према централној Србији, пише „Блиц“.
Побијени Срби, спаљене српске цркве и манастири, уништена гробља, куће, имања, а сада "забрањене" и српске књиге! Па сад Србине "споразумевај" се са њима у Бриселу уз окупатора као посредника у "преговорима". 

Да је проблем ескалирао потврђује и допис „Пошта Србије“ од 2. јуна у коме је руководство наредило службеницима да морају упозорити клијенте, који желе да поштом пошаљу књиге на Косово и Метохију, да пошта неће сносити трошкове ако књиге на административним прелазима буду одузете.
Потпредседник у приштинској влади Бранимир Стојановић рекао је за овај лист да су одузимања књига на административним прелазима до сада била спорадична, али да је то сада постало пракса. 
Чак су и за сајамске манифестације били онемогућени српски издавачи да их доставе. Стојановић каже да не постоји званична одлука владе у Приштини и да је могуће да је неко министарство донијело интерни акт о коме он није упознат. 
У Канцеларији Владе Србије за Косово и Метохију нису упознати о овом поступку Приштине. „Ако је Приштина увела такву забрану, онда би то био фашистички приступ њихове власти. Испитаћемо о чему је ријеч“, рекли су у овој канцеларији за „Блиц“.
Извор: СрбинИнфо| Објављено 8. jуна 2016.


Коментар ЛГ:
Шиптарска национална мањина на Косову и Метохији ради Србима управо оно што су Срби требали да раде њима у време СФРЈ. Старији Срби се сећају слобода и права која је шипарска национална мањина имала у Србији у оквиру Титове Југославије. Шиптарској националнoј мањини је онда било дозвољено да из Албаније увозе књиге, уџбенике на шиптарском језику, па чак и учитеље и наставнике из Албаније за своје мањинске основне и средње школе. И Универзитет смо им направили, да уписују Шиптаре 6:1 Србину! Једна "неразвијена" општина на Косову и Метохији је добијала "за развој" од Републике Србије, као 44 општине на осталом делу територије Републике. Све роба на КиМ се продавала по фабричким ценама. Нису плаћали ништа држави, ни таксе, ни регистрације возила, чак ни аутобуске и возне карте. Нико од њих није имао личну карту. Све им се толерисало, па је и то било мало. Да смо ми њима радили ово што они нама сада раде, не би Шиптари били у прилици да нам раде ово што нам раде. Храни пса да те боље уједе!

Оно што је почео "Тита" и његови, настављају Америка, НАТО и њихови. Сарадња Сједињених америчких држава и исламских терориста је највидљивија на Косову и Метохији, али и на целом Балкану.
Међутим, права продаја српске нације долази из сопствених редова. Шта Србин ради у приштинској влади? Прво шта он тамо ради, а друго још оправдава Шиптаре, као "неко министарство на своју руку" и о свему томе „није упознат“! Онда са овом праксом „није упозната“ ни Канцеларија за Косово и Метохију Републике Србије! Па каква је то „Канцеларија“ када „није упозната“ са својим послом? Е, такву врсту продаје шиптарска национална мањина није имала. Они су били и још увек су као војска. Сви као један. Наређење – извршење. Зато су сада и у ситуацији да нам забрањују књиге на „својој“ територији.

No comments:

Post a Comment